Electric rock by Kifu

Mai multe
   

Când a cântat la Petrila, Sorin Chifiriuc a apărut pe scenă cu un fel de salopetă de zugrav, cu o chitară ce purta urmele a nenumărate cântări – de fapt cu mai multe chitări, dacă îmi aduc bine aminte – și cu un amplificator cu lămpi căruia a trebuit să-i scoatem capacul ca să nu se încălzească prea tare. Chiar și așa, a cântat, împreună cu toboșarul Andrei, de parcă ăla era primul și ultimul concert pe care avea să-l dea, fără să țină seama că jumate dintre spectatori stăteau cu ochii pe un televizor pus chiar pe scenă, unde se transmitea un meci, sau că toată chestia se întâmpla în fața a nu mai mult de vreo sută de oameni.

Ce-a cântat Kifu atunci, când și-a botezat una dintre chitări cu numele Petrilei, a fost un fel de esență a rockului, interpretat cu pasiune și vigoare, și amintirea acelei cântări mă face să regret și azi că Doi Galbini a fost ultimul proiect al acestui mare muzician, care sunt convins că mai avea multe de oferit. Ascultați-l cu două piese – poate-mi zice Claudiu cum se numesc – și cu un scurt fragment de interviu, care sunt convins că o să vă placă.

Categorii: CULTURĂ, JAZZ&MORE

774
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>