Maria Răducanu&Pedro Negrescu

Mai multe
   

Despre femeia asta nu se poate povesti; trebuie să o asculți și să o vezi pe scenă ca să-ți dai seama cu cine ai de-a face și eu, care am ascultat-o și văzut-o de câteva ori, pot să garantez, cu modesta mea pricepere, că Maria e un muzician adevărat.

La Petrila am ascultat-o cu cântece de o sfîșietoare tristețe, alături de chitaristul Maxim Belciug, și tot aici a cântat folclor transpus în jazz, așa cum o să vedeți mai jos, ori a dialogat cu cântecul din frunză al lui Nucu Pandrea, și de fiecare dată m-am minunat cum poate femeia asta delicată, diafană aproape, cu ochii pe jumătate închiși, să își pună atât de bine sufletul pe note.

În fragmentul de alături, Maria cântă cu Pedro Negrescu la contrabas, și asta e una dintre multele piese auzite și consemnate în Petrila lui Ion Barbu, care-i altă Petrilă decât aia în care umblu în fiecare zi…

Categorii: JAZZ&MORE

1,036
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>