Trio Strad

Mai multe
   

Știți cum a fost la concertul AC/DC de la București ? Da ?

Ei bine, cam așa a fost și la recitalul extraordinal Trio Strad de la Petroșani, numa’ că invers. În locul hoardei de rockeri dezlănțuiți, vreo trei sute de melomani – că atâția au încăput în sală – așteptau cu sufletul la gură un concert de muzică clasică cum n-a mai fost de multă vreme pe-aici.

În loc de chitare electrice, o vioară, un violoncel și un pian au făcut să se dezlănțuie ropote de aplauze, și toți au plecat parcă în vârful picioarelor de la recitalul care se încheiase, ca să mai poarte puțin în suflet liniștea din partiturile lui Brahms și Dvorjak.

Ziceam mai înainte de AC/DC – tot niște clasici, nu-i așa? – și să nu credeți că e o comparație forțată: în fond, ca să percepi muzica, indiferent de genul ei, ai nevoie doar de “accesoriile” pe care le menționează cel mai titrat violonist român, Alexandu Tomescu: două urechi și-o inimă deschisă.

Nu vă plictisesc cu detalii: dați volumul sus și vedeți voi ce și cum. Vă previn doar că, dacă îl vedeți pe Ion Barbu în reportajul ăsta, nu e din alt film: cei trei muzicieni au devenit cetățeni de onoare ai Coloniei Literare Petrila, cu fastul cuvenit.


2,079
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

36 de comentarii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>