Exclusiv – Vasilică Juca

Mai multe
   

Chiar dacă mineritul este, de aproape două secole, principala activitate economică în Valea Jiului, foarte mulți dintre locuitorii acestei zone au aflat cum e subteranul doar din poveștile minerilor care coboară zi de zi în adâncuri. Pentru că nu putea conduce un oraș cu două exploatări miniere fără să vadă frontul de cărbune din abataj, viceprimarul Petrilei, Vasilică Jurca, a coborât alături de ortacii de la mina Petrila în galeriile de sub oraș, acolo unde minerii smulg pământului huila.

Echipa noastră l-a însoțit în această aventură până unde au permis regulamentele de securitate a muncii, dar am asistat la emoția viceprimarului Jurca și am aflat cu ce impresii a revenit din subteran. Urmăriți reportajul realizat la mina Petrila ca să aflați cum vede unul dintre administratorii orașului munca grea a celor ce trudesc în mină, dar și ce perspective are exploatarea minieră, aflată în programul de închidere.


638
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>