Precipitații abundente, dar fără inundații

Mai multe
   

Cantitățile de precipitații căzute în ultimele zile în Valea Jiului le-au depășit pe cele care, cu doi ani în urmă, au dus la inundarea unui întreg cartier din Petroșani, însă fără să producă pagube semnificative. Explicația constă  în faptul că lucrările de amenajare hidrotehnică începute după ultimele calamități și-au arătat eficiența, iar cele două pârâuri care se revărsau în sudul orașului nu au mai ieșit din matcă.

Și Apa Serv, societatea care asigură alimentarea cu apă și serviciile de canalizare în Valea Jiului, a avut echipe de permanență care au monitorizat punctele vulnerabile din rețea, iar refularea canalizării în câteva locuri din Petrila și Petroșani a fost provocată de deșeurile aruncate de localnici, nu de cantitatea mare de apă.

Județul Hunedoara se află în continuare sub avertizarea unui cod portocaliu pentru precipitații abundente, iar autoritățile locale, dar și societatea care se ocupă de apă și canalizare, au echipe de permanență care monitorizează cursurile apelor. În ultimele 48 de ore, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din mai multe curți inundate, însă pagubele produse de ploi au fost extrem de reduse, raportat la cantitatea mare de precipitații.


570
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>