Petre Braiț›

Mai multe
   

Din păcate pentru istoria literaturii, Petre Braiț e mai cunoscut în calitate de vicepreședinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului – aia adevărată, a lui Cozma, nu chestia jalnică de acum – decât pentru calitățile lui artistice. Fac aici cuvenita rectificare și le mai spun viitorilor literați care vor întocmi o istorie a poeziei că Petre este un poet remarcabil, un rocker bătrân (și apelativul bătrân nu e deloc peiorativ), fondator al legendarului  Barock și omul care a pus la cale, pe când conducea o organizație sindicală cu peste 40.000 de membri, restaurarea casei lui Ion Dezideriu Sîrbu, scriitorul disident din Petrila. Am, așadar, suficiente motive să îl includ în galeria ilustră a oamenilor care îmi populează blogul.

Vă invit să ascultați mai jos nu unul, ci trei poeme de Petre Braiț, în rostirea autorului. Sper să vă placă la fel de mult cât mi-au plăcut mie!

Categorii: SCRIITORI

429
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>