Vânzăƒtorul de kilometri & vânzăƒtorul de poziț›ii

Mai multe
   

Pe Mihai Barbu îl ştiam de ceva vreme, că doar Petrila e un oraş mic, deşi el stă mai mult în Bucureşti, unde e fotograf profesionist. De câteva ori l-am văzut călare pe o motocicletă mare şi albă, cu care venea din Capitală peste munți, dar nu mi-ar fi trecut prin cap unde plănuia să plece de unul singur, pe astea două roţi ale lui.

Nici n-aş fi aflat la timp, dacă nu mi-ar fi zis unchi-su’ că Mişu e pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru o călătorie solitară în ţara lui Ginghis Han. Într-un moment de neatenţie, l-am păcălit pe Mihai Barbu să-mi povestească şi mie despre aventura asta, pentru, că am uitat să vă spun, pe cât e de talentat la fotografie, pe atât e de modest, și-am aflat că omul nu numai că pleca singur cale de 20.000 și mai bine de kilometri, dar mai și vânduse kilometri ăștia norocoșilor care aflaseră la timp de afacere și care au putut astfel să fie părtași la marea aventură.

De-atunci a trecut ceva vreme, Mișu s-a întors, iar blogul pe care și-a povestit pas cu pas drumul a ținut în fața monitoarelor peste 40.000 de vizitatori unici, ba chiar a devenit o carte – și dacă nu mă-nșel prea tare e singurul blog ajuns între coperțile unui volum. Evident, cartea a fost lansată și la Petrila, mai exact în Colonia Literară Petrila, și nu oricum, ci în prezența distinsului său tată, artistul Ion Barbu, care a scos pe masă, în premieră mondială, o Kamasutra pentru intelectuali, sugestiv intitulată 69, pusă în versuri de Șerban Foarță și ilustrată cu inconfundabilul său stil. Am consemnat astfel prima lansare de carte în familie la Petrila, și cine știe ce mai urmează…


640
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>