Ion Barbu, Marcel Tolcea & Colonia Râsa-Plânsa

Mai multe
   

Şi eu mă mir câteodată ce găsesc prin casă, căutând cu totul altceva.

Zilele trecute, pe când cotrobăiam în arhiva de casete (o cutie chinezească de pantofi, pe deasupra şi roz), am dat peste înregistrările pe care le puteţi viziona, în premieră mondială, pe blogul ăsta. E vorba de vernisajul expoziţiei Colonia Râsa-Plânsa la Muzeul de Artă din Timişoara, eveniment care a avut loc, ţineţi-vă bine, în 15 septembrie 2006. E ceva de-atunci, nu?

Pentru că au trecut deja şase ani de la evenimentul cu pricina – asta da cronică întârziată! – poate nu vă mai aduceţi aminte ce-i cu Colonia şi de ce era botezată Râsa-Plânsa. În stilul său caracteristic, Ion Barbu s-a gândit să redea Coloniei strălucirea de altă dată (pe care o găsim în scrierile lui Sîrbu şi în puţinele mărturii rămase din perioada interbelică) şi, cum singura Colonie rămasă în picioare la Petrila e Colonia Brătianu, artistul şi-a îndreptat atenţia supra ei.


1,337
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>