Grigore Leșe

Mai multe
   

Nu-s multe de spus despre omul ăsta: dacă n-ai auzit de el, n-o să-ți pot eu spune cine e, iar dacă i-ai auzit cântecele – horile – orice aș spune e prea puțin. Grigore Leșe e o enciclopedie de muzică și tradiție autentică, și am rămas ca la dentist ascultând ce conexiuni putea face între fapte și obiceiuri, sau cum putea vorbi la fel de competent despre muzica din Maramureș ori despre Metallica.

Leșe e un artist cum rar poți să întâlnești, și mai ales e un om dintr-o bucată. La Petrila a făcut o adevărată lecție de muzică, explicând după fiecare cântec de unde vine și ce vrea să zică. Îl puteți vedea mai jos cântând la toacă și, după un fragment de interviu, încercând să țină ritmul cu Mambo Siria. E tot ce-am mai găsit din filmările alea, care au și ele o vârstă, și cred că v-am mai zis că-s trase pe VHS, dar sper să vă placă.

Categorii: CULTURĂ, JAZZ&MORE

899
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>