”Liberalii lui Miocu”

Mai multe
   

Volumul lui Marian Boboc, ”Liberalii lui Miocu”, adună în cele 584 de pagini documente inedite din perioada în care liberalii au condus județul Hunedoara, iar ceea ce i-a frapat, de la bun început, pe liberalii petrileni de azi, a fost descoperirea lui Marian Boboc, că omul cel mai generos dintre toţi, inginerul Nicolae Gavrilescu (sau Conu Barbu – pentru apropiaţi) era un moldovean de baştină din Roman, născut la o aruncătură de băț de satul lui Costel Avram.

Volumul lui Marian Boboc are un dublu rol: în prmul rând aduce la lumină faptele demne de pomenire din vremea când cei care aveau frâiele orașului nu căutau înavuțirea, ci propășirea comunității, și în loc să își ridice vile impozante construiau școli și biserici, iar îi al doilea rând le dă liberalilor de azi suficiente motive să fie mândri și să ducă mai departe tradiția filantropilor care i-au condus.

Dacă va fi sau nu așa, doar timpul o poate spune…

Categorii: POLITICÂ

2,196
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>