Monumentul Foișorului Pierdut

Mai multe
   

Înainte de a fi Parcul Pensionarilor, locul acesta s-a numit Parcul dr. Petru Groza, iar și mai înainte Parcul Teodorescu. Nu cu mult timp în urmă, primăria a decis să demoleze foișorul din parc, deși acesta avea o valoare istorică și sentimentală pentru petrileni. Aici, Regele Mihai şi colegii săi de la vestita Şcoală Palatină, aflaţi în perioada interbelică într-o vizită la Petrila, au susţinut o lecţie, și tot aici e locul prin care Ion Dezideriu Sîrbu a trecut la ultima sa vizită acasă.

Din foișorul care a umbrit cel puțin două mari personalități ale României n-a mai rămas decât o bucată, salvată cine știe cum de un tânăr petrilean. Cu efortul lui Ion Barbu și a celor de pe lângă Casa I.D. Sîrbu, rămășița aceasta a devenit, în iunie 2012, monumentul tuturor cauzelor pierdute ale Petrilei, iar la dezvelirea lui am fost și noi de față.


1,426
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>