Petrica Corlan

Mai multe
   

Deși lucrează în cea mai mare parte a timpului în Irak, pentru o mare companie petrolieră, medicul Petre Corlan a început un proiect social în Valea Jiului, acolo unde profesează cînd se întoarce acasă. El vrea să realizeze un centru de recuperare neurologică și un azil pentru persoanele în vîrstă la Aninoasa, și a convins autoritățile locale să îi cedeze în acest scop o clădire dezafectată aparținînd fostei mine.

Petre Corlan a constituit o asociației nonguvernamentală în acest scop și speră să obțină fonduri europene pentru proiectul său, dar pînă atunci și-a investit o mare parte aeconomiilor pentru expertizele tehnice necesare proiectului, despre care e convins că va aduce un plus de sănătate hunedorenilor. Și autoritățile locale sunt bucuroase că există această inițiativă, mai ales că Aninoasa a fost primul oraș din Romînia aflat în insolvență, iar clădirile fostei exploatări miniere nu aveau nici o utilitate.


987
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>