Valeriu Butulescu

Mai multe
   

Puțini sunt oamenii care să ilustreze atât de bine sintagma “om de cultură“ așa cum o face Valeriu Butulescu, acest oltean naturalizat în Valea Jiului, despre care criticul Alex Ștefănescu spunea că e cel mai tradus autor român în viață.

E un maestru neîntrecut al aforismului, scrie poezie, piesele lui de teatru au fost jucate inclusiv în pușcării, ba mai și cântă bine de tot la chitară. Dincolo de toate astea, Butulescu e omul care îmi spunea că se bucură copilărește atunci când descoperă lucruri noi, că doar mai sunt atâtea de văzut și de învățat pe lumea asta, și mă bucur să v-il prezint mai bine, ca să vedeți că nu trebuie să trăiești în București ca să te știe o lume întreagă.

Ascultați-l în interviul de mai jos, “condimentat” de prestația lui Radu Tudor, actor la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani.


1,162
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>