De 16 ani pe Drumul Crucii

Mai multe
   

În Valea Jiului, mii de credincioși au luat parte și în acest an la Drumul Crucii, un pelerinaj la care vin oameni din toate colțurile țării. Procesiunea de la Lupeni este cea mai lungă de felul acesta din Europa, iar credincioșii  poartă pe umeri o cruce de doi metri și jumătate, grea de 120 de kilograme. Traseul are 11 kilometri și ajunge la schitul Straja, aflat la aproape 1600 de metri altitudine, acesta fiind punctul final pentru pelerinajul celor care vor să rememoreze patimile lui Isus. Pe drum sunt 14 troițe la care credincioșii fac popas întocmai cum scriu evangheliile, iar înainte de a ajunge la schit  trec printr-un tunel lung de aproape 100 de metri în care sunt pictați toți sfinții calendarului ortodox.

Evenimentul se află la cea de-a 16-a ediție și a fost inițiat de Emil Părău, un om de afaceri din Valea Jiului, care a ctitorit și schitul din Straja. An de an, crucea purtată de credincioşi a căpătat mai multe moaşte sfinte de la mănăstirile din ţară, dar şi o părticică din crucea de la Ierusalim, primită în dar de la muntele Athos.


1,153
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>