Școala 5 Petrila – 50 de ani

Mai multe
   

De o jumătate de secol, școala generală numărul cinci din Petrila a contribuit la formarea și educarea a generații întregi, și nu puțini dintre cei care au învățat aici au ajuns departe, poate și datorită dascălilor care le-au îndrumat pașii. O aniversare cum e cea a 50 de ani de existență e un moment de sărbătoare în viața oricărei școli, nu doar unul de bilanț, iar cei care au venit să le spună la mulți ani profesorilor de aici sunt oameni legați de școala din cartierul 8 martie. Fie că sunt foști elevi ori foști profesori, cei care au participat la aniversarea școlii au venit să își aducă aminte de timpul petrecut aici și de oamenii dragi alături de care au lucrat ori au învățat. L-am întâlnit printre ei pe Gheorghe Boantă, poate cel mai legat de această școală, construită pe pământul familiei lui, care nu doar că a învățat la școala 5, dar a și condus-o, dar și pe Valeria Popescu sau Ioan Dan Bălan, dascăli de care toți cei care le-au trecut prin mână își aduc aminte cu drag.

Școala generală numărul 5 din Petrila mai are astăzi puțin peste 400 de elevi, dar au fost ani în care învățau aici chiar și 1200 de copii. După 50 de ani de existență a școlii lor, profesorii de aici sunt mândri că încep să aibă o tradiție de dus mai departe, măcar încă pe atâta.

Categorii: Evenimente

766
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>