Biserică nouă la Petrila

Mai multe
   

Biserica târnosită la sfârșitul lunii ianuarie este prima care s-a construit la Petrila în ultimii 90 de ani, și a fost ridicată cu fonduri de la bugetul local, dar și cu contribuția enoriașilor.

Pentru că va funcționa într-un cartier sărac al orașului, biserica și-a propus să dezvolte mai multe proiecte sociale. Preotul paroh Adrian Boantă, care colaborează de mai mulți ani cu filiala organizației Salvați Copiii din localitate, a declarat că biserica va avea un centru de zi care să vină în sprijinul copiilor din familii aflate în dificultate, cu meditații gratuite și o masă caldă pe zi. În plus, biserica vrea să înființeze un cămin pentru persoanele în vârstă, mizând și pe finanțările din fonduri europene.

Noul lăcaș de cult poartă hramul sfinților arhangheli Petru și Pavel, care va fi sărbătorit așa cum se obișnuiește în ținutul momârlanilor, cu o nedeie ce îmbină tradițiile populare cu solemnitatea sărbătorii religioase.

Categorii: PETRILA

2,424
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>