”Călătoria” a ajuns și la Petroșani

Mai multe
   

Un roman cu o tematică mai puțin obișnuită a fost lansat la Teatrul Dramatic Ion Dezideriu Sîrbu din Petroșani, scriitoarea Lili Crăciun propunându-le cititorilor o lectură-confesiune despre avorturile clandestine făcute în România comunistă. Cartea le este dedicată celor peste 10.000 de femei care au decedat în anii comunismului din această cauză, iar printre cei care au prezentat volumul s-au numărat scriitorii Valeriu Butulescu și Mihai Barbu, dar și asistenta Oana Murărașu.

Cartea e o confesiune dureroasă a autoarei, care a mărturisit că a scris cu furie și chiar cu lacrimi această poveste, care aduce în actualitate miile de victime ale avorturilor ilegale din perioada comunistă. Dacă volumul vorbește despre efectele negative ale interzicerii avorturilor, scriitorul Valeriu Butulescu spunea că subiectul cărții este unul care nu poate fi tranșat cu ușurință, de vreme ce, în opinia sa, ne aflăm într-o epocă în care avorul nu doar că nu mai este subiect tabu, ci e chiar prea simplist tratat.

Cartea ”Călătoria. Desculță pe cioburi de oglindă” va fi lansată peste puțin timp și în Spania, unde s-a bucurat de interesul unie edituri. Lili Crăciun a renunțat la profesia sa pentru a se dedica scrisului, iar cartea ei a strâns o mulțime de reacții de la cititoarele care se regăsesc în această poveste.


3,345
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>