Drumul Crucii la Lupeni

Mai multe
   

An de an, în Vinerea Mare, la Lupeni are loc una dintre cele mai importante procesiuni religioase din țara noastră, care ajunge din oraș până la schitul din Straja.

Potrivit organizatorilor, procesiunea Drumului Crucii de la Lupeni este cea mai lungă de felul acesta din Europa, iar la ediția din acest an au luat parte peste 1000 de credincioși. Ei au purtat pe umeri cale de zece kilometri o cruce de patru metri, grea de 120 de kilograme, punctul final al procesiunii fiind schitul Straja din munţii Vâlcan, aflat la peste 1600 de metri altitudine. Drumul Crucii a fost iniţiat cu 18 în urmă de Emil Părău, un om de afaceri din Lupeni, care crede că un astfel de drum ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Pentru credincioşii care vin an de an la Lupeni, Drumul Crucii e un prilej de rememorare a patimilor Mântuitorului.

Procesiunea a fost condusă de un sobor de preoți din toate confesiunile, în frunte cu episcopul Devei și Hunedoarei, preasfințitul Gurie, iar credincioșii au ajuns în Straja după mai bine de cinci ore. La schitul din munte, unde crucea va rămâne până anul viitor, a fost oficiată apoi slujba deniilor, la care au luat parte și mulți dintre turiștii care vor petrece aici sărbătoarea Paștelui.


980
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>