Planeta Petrila – premiera

Mai multe
   

După ce a fost văzut la Amsterdam și Kiev, în cadrul unor festivaluri prestigioase, filmul documentar Planeta Petrila a avut prima proiecție din țara noastră chiar în orașul minier în care s-a născut această poveste. Regizorul Andrei Dăscălescu a muncit aproape patru ani la acest proiect, care spune povestea ultimilor ani de viață ai minei Petrila – cea mai adâncă mină din Europa – dar și a comunității din jurul ei, așa că premiera din Valea Jiului a fost o datorie de onoare pentru el.

De cele mai multe ori, minerii din Valea Jiului sunt reticenți în fața camerelor, și așa a fost inițial și brigadierul Cătălin Cenușe, care, alături de artistul Ion Barbu, e un personaj important al filmului. Regizorul i-a câștigat însă încrederea și cei doi au rămas buni prieteni, iar Ion Barbu, cel care a inspirat acest film, spunea că documentarul este un ambasador extraordinar al orășelului minier din Vale.

Proiecția de aseară a fost una plină de surprize, iar la vizionarea filmului au participat toți cei care au luat parte la acest proiect, dar și mulți dintre minerii care au lucrat la mina Petrila, și care îi mai pot vedea galerile doar în aceste imagini document. Filmul Planeta Petrila va fi prezentat și la TIFF, iar apoi va putea fi vizionat în sălile de cinema din toată țara.

 


2,266
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>