Petre Stoica

Mai multe
   

N-aș putea să vă spun prea multe despre Petre Stoica, decât că, potrivit lui Ion Barbu, e unul dintre cei mai mari poeți români, care, între timp, așa cum face orice poet la un moment dat, a murit. Acuma, după câte antologii a conceput artistul citat (pe tricouri & chiloți, pe pereții Petrilei, pe bărcuțe de hârtie and so on) și după ce i-am văzut bucătăria, în care pereții conțin cel puțin trei citate din Petre Stoica, înclin să-i dau dreptate.

De pe Wikipedia am aflat că Petre Stoica e unul dintre fondatorii generației 60 în literatura română, că a scris o mulțime de cărți și că a înființat un muzeu al presei la Jimbolia. De la Petrila mi-l amintesc ca pe un domn extrem de discret, parcă jenat să se afle în centrul atenției, care abia s-a lăsat convins să citească.

Alături aveț›i poemul săƒu, care se intituleazム”€Credeam cムse poate bea o cafea”€.

Categorii: SCRIITORI

1,766
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>