Nunta lui Figaro

Mai multe
   

Nici că se putea un cadou mai potrivit din partea Teatrului Dramatic I. D. Sîrbu din Petroșani, decât premiera cu Nunta lui Figaro, o comedie clasică, în regia maestrului Alexandru Dabija, care a reușit să aducă în zilele noastre un text de la 1700, ajutat și de scenografia semnată de Ioana Pascha. O piesă veselă, de la care pleci zâmbind, că tot e atâta paranghelie în jurul nostru, vorba regizorului venit la Petroșani să ne facă să râdem.

Mă așteptam ca Alexandru Dabija – regizor cu un palmares impresionant, care a pus în scenă de la Shakespearea și Moliere până la Cehov și Ionesco – să fie…cum să zic, mai rezervat când e vorba de un reporter obraznic ce dă buzna în culise și pe scenă cu un ditamai steadycam (operat, se știe, de Cornel – mulțam fain). Ei bine, n-a fost deloc, dar deloc așa, și interviul pe care maestrul a binevoit să mi-l acorde a fost o discuție amicală, foarte plăcută, care a avut loc pe un pat din capătul scenei, de altfel confortabil. De fapt, Alexandru Dabija a fost atât de amabil încât pun pariu că dacă i-aș fi zis că vreau să filmez piesa integral, ar fi jucat un spectacol doar pentru camere. Îi mulțumesc încă odată, public, pentru mărinimie.


1,396
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>