PROGRAM EDUCAȚIONAL “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV” ORAȘUL URICANI

Mai multe
   

Începând cu luna august 2010, SC Pregoterm SA Vulcan a devenit partener cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. București, societatea care a preluat responsabilitatea valorificării și reciclării ambalajelor introduse pe piață de marile companii producătoare sau importatoare de produse ambalate.

Pentru un mediu mai curat, S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. a lansat la nivel national un program prin care sprijină educația ecologică despre colectarea selectivă. Programul constă în distribuirea gratuită a manualului Învățăm să reciclăm ambalaje” și a ghidului pentru educatori în școlile din localitățile în care se desfășoară colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje.

Partenerii acestui program educațional sunt S.C. Pregoterm S.A. Vulcan, Consiliul și Primăria Municipiului Vulcan, Consiliul și Primăria Orașului Aninoasa și S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A., cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu.

În urma discuțiilor purtate cu S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A., s-a stabilit un grup de inițiativă la nivelul S.C. Pregoterm S.A. Vulcan care s-a ocupat de derularea înteregului eveniment. Din grupul de inițiativă au făcut parte: Director general ing. Danci Marius Daniel, Șef birou comercial ec. Majos Nicolae, Șef secție producție, ing. Onceriu Cezar, Șef compartiment informatică ing. Manea Nicolae.

Programul național “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV” reprezintă o noutate atât din punct de vedere al conținutului informațional, cât și al formatului revoluționar pe care îl propune: educația experiențială. Prin intermediul activităților dezvoltate, elevii înțeleg beneficiile procesului de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, dar și importanța procesului de reciclare asupra mediului înconjurător.

Rezultatele foarte bune realizate în anii trecuți în programul “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV” în Municipiul Vulcan și Orașul Aninoasa ne-au dovedit că interesul și pasiunea elevilor pentru colectarea separată a deșeurilor de ambalaje au depășit așteptările noastre. Dorința de a trăi într-o lume mai curată în care colectarea separată este o realitate și nu un vis, ne-a determinat să ne îndreptăm atenția spre cât mai mulți copii,  astfel că, s-a luat inițiativa de a se implementa acest program educațional și în Orașul Uricani. Sperăm că și în Orașul Uricani să obținem rezultate la fel de bune și cât mai mulți elevi să beneficieze de programul educațional “NE ÎNVAȚĂ ȘCOALA SĂ COLECTĂM SELECTIV”.

Primăria Orașului Uricani sprijină acest proiect de inițiere a copiilor în procesul de colectare separată și reciclare a deșeurilor de ambalaje, într-un mod atractiv și interactiv, prin intermediul unei experiențe multimedia inedite.

Derularea programului a început în luna martie, anul 2017 și a constat în contactarea directorilor de la școlile aflate pe raza Orașului Uricani care aparțin de Liceul tehnologic “Retezat” Uricani (Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 2, Școala Gimnazială Câmpul Lui Neag), în vederea determinării numărului de elevi din clasele a 3-a, deoarece acest proiect a vizat doar elevii acestor clase. S-a stabilit că numărul de elevi este de 68 și numărul de învățători 4, repartizați astfel:

  • Școala Gimnazială nr. 1              – 20 elevi și 1 învățător
  • Școala Gimnazială nr. 2                   – 43 elevi și 2 învățători
  • Școala Gimnazială Câmpul Lui Neag – 3 elevi și 1 învățător

                  S-a hotărât ca lansarea manualului să aibă loc în data de 12.04.2017 la Sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din orașul Uricani, aceasta fiind aleasă și școală pilot pentru implementarea programamului educațional.

S.C. Pregoterm S.A. Vulcan cu sprijinul inițiatorilor acestui program au conceput și realizat două bannere publicitare, care să atragă atenția copiilor privind importanța colectării selective a deșeurilor de ambalaje. La lansarea programului educațional banerele au fost amplasate la Sală de sport a Școlii Gimnaziale nr. 2 din orașul Uricani unde s-a vizionat și un film documentar privind colectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje.

Pentru participarea la acest eveniment am lansat invitații către:

  • Consiliul Local al Orașului Uricani;
  • Primăria Orașului Uricani;
  • Ziarele și televiziunile locale din Valea Jiului;
  • Directorii școlilor participante.

Cuvântul de început îi revine domnului Administrator special ing. Danci Marius Daniel care va sublinia rolul colectării selective asupra mediului înconjurător și a vieții, cât și rolul copiilor în implementarea acestui program, iar cuvântul de deschidere îi revine domnului Primar Buhăescu Dănuț.

Pentru ca educația privind colectarea selectivă a deșeurilor să fie una desăvârșită, toți copiii incluși în acest proiect vor primi, din partea S.C. Eco-Rom Ambalaje S.A. câte un manual, cu ajutorul căruia pe parcursul a șase săptămâni să poată afla mai multe despre colectarea selectivă a deșeurilor și despre protecția mediului înconjurător.    

Cu scopul de a pune în practică ceea ce au deprins pe parcursul desfășurării acestui program, elevii vor primi câte un pachețel care va conține o doză de suc, un corn cu ciocolată, un pix și un carnețel de scris.

Presa locală care se va aflată la fața locului este:

  • Kapital TV;
  • hd365.ro

După încheierea programului educațional, toți participanții la acest program vor fi recompensați cu caiete și pixuri din deșeuri reciclate și jocuri interactive.

Acestea vor fi distribuite copiilor, drept răsplată pentru efortul lor și pentru responsabilitatea de care au dat dovadă pe parcursul desfășurării acestui program.

Astfel, și Orașul Uricani va contribui la menținerea unui mediu curat.

S.C. PREGOTERM S.A. VULCAN

Administrator special,

Ing. Danci Marius Daniel

Categorii: PREGOTERM

238
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>