Ioan Șeu

Mai multe
   

Ioan Șeu este un artist hunedorean care, de mai bine de 50 ani, vede lumea în forme și culoare, sculptura și pictura fiind modalitățile de exprimare artistică prin care își exprimă trăirile.

S-a născut în 1940 la Nicula, în județul Cluj, și de când a intrat în lumea artei i-a dedicat întreaga viață. Cu o pasiunea aproape nebună pentru sculptură a realizat peste 1500 de lucrări, care ar ocupa întreg bulevardul central din Deva dacă ar fi să le expună, și stă în fiecare zi cel puțin opt ore în atelier, unde dă forme gândurilor.

Este un sculptor al ideilor, pentru că fiecare lucrare a sa în lemn sau piatră are o poveste. Nu se plânge decât de lipsa de timp, pentru că și acum, la peste 70 de ani, continuă să își petreacă fiecare zi în atelierul înțesat de sculpturi, acolo unde l-am găsit și noi.


1,133
Vizualizări
Despre autor
- Tot ce vedeți și citiți pe siteul acesta e creația Fraților Pintea: pe hd365.ro postăm exclusiv producții proprii și conținut de calitate, garantat de experiența și profesionalismul în domeniu, demonstrate de-a lungul timpului. Vă mulțumim pentru vizită și vă invităm să mai rămâneți - cu siguranță veți descoperi ceva interesant în portofoliul nostru!

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>